Mielone z pieczarkami i szpinakiem

4.5 (165 ocen)

Opublikowany w Magazynie
  • 30 min
  • Dla 8 osób

Mielone w nowej odsłonie czyli z pieczarkami, szpinakiem i natką pietruszki. Bardzo smaczne nie tylko na ciepło.

  • 30 min
  • Dla 8 osób

Składniki:

  • 500 g łopatki wieprzowej

    6 pieczarek

    1 solidna garść świeżego szpinaku

    2 jajka

    1 cebula

    2 ząbki czosnku

    1/4 pęczka natki pietruszki

    100 g czerstwej bułki

    1 szk mleka

    sól do smaku

    pieprz do smaku

    1/2 szk bułki tartej

    1/2 płatków jaglanych

    olej do smażenia
Wystaw ocenę:

4.5 (165 ocen)

Zobacz również:

Dania główne Kotlety

Mielone z pieczarkami i szpinakiem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Bułkę namoczyć w mleku i odcisnąć.

    Mięso zmielić razem z bułką, cebulą i czosnkiem.

    Szpinak i natkę posiekać.

    Pieczarki zetrzeć na tarce o grubych oczkach.

    Wszystko umieścić w misce, dodać jajka i przyprawy i wyrobić masę.

    Z masy formować kotlety, obtoczyć w panierce z bułki tartej i płatków jaglanych.

    Kotlety smażyć na oleju na rumiano z obu stron.

    Podawać z ulubionymi dodatkami, ja podałam z ziemniakami i kiszoną kapustą zasmażaną.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Mielenie Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować