MIELONE Z PIECZARKAMI I SEREM

0 (0 ocen)

Szybkie,proste ale pyszne danie:))

Składniki:

  • 0,5 kg.mięsa mielonego
    6 - 7 łyżek bułki tartej
    2 jajka
    sól
    pieprz
    papryka słodka
    przyprawa do gyrosa
    10 dag,pieczarek
    1 duża cebula
    10 dag startego sera żółtego
    koncentrat pomidorowy
    keczup

Mielone z pieczarkami i serem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • mielone 1. Mięso,jajka i bułkę tartą wyrabiamy na jednolitą masę.Przyprawiamy do smaku.Formujemy okrągłe,duże ,płaskie kotleciki.Smażymy na oleju.
    pieczarki i cebulę drobno kroimy,smażymy na oleju-doprawiamy do smaku przyprawami.
  • 2. Nie zdejmując kotletów z patelni,zmniejszamy ogień.Każdy kotlet smarujemy koncentratem,układamy na nim usmażone pieczarki i posypujemy startym serem.Podlewamy wodą,aby wytworzyła się para i przykrywamy pokrywką.Trzymamy w cieple,czyli na małym ogniu do momentu aż ser się rozpuści.Podajemy polane keczupem.

Porady

jeśli masa mięsna wyda nam się za rzadka,należy dodać więcej bułki tartej.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy