Mielone z pieczarkami i feta

4.5 (149 ocen)

  • 25 min

Nie jestem fanka kotletow mielonych, ale w takiej wersji zajadam sie nimi z rozkosza!!!

  • 25 min

Składniki:

  • 1/2 kg miesa mielonego drobiowego
    1/2 kg miesa mielonego wieprzowego
    2 jajka
    30dag pieczarek
    1 duza cebula
    1/3 kostki sera feta
    1 bulka pszenna
    1/2 szklanki bulki tartej
    Pieprz, sol, koperek swiezy lub suszony
Wystaw ocenę:

4.5 (149 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Mielone z pieczarkami i feta - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Bulke moczymy w wodzie, odsaczamy. Pieczarki scieramy na duzych oczkach, podsmazamy na patelni z drobno pokrojona cebulka.
    Do miesa dodajemy, jajka, bulke, pieczarki, bulke tarta i przyprawy. Wszystko dokladnie mieszamy.
  • 2. Ser kroimy w slupki. Z miesa formujemy kulki i wciskamy w nie slupki sera. Obtaczamy w bulce tartej i podsmazamy na patelni na rumiany kolor. Podczas zmazenia kotleciki lekko splaszczamy widelcem.

Porady

Kotleciki wspaniale pasuja do mlodych ziemniaczkow i salaty.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować