MIELONE Z PAPRYKĄ, SEREM I BAZYLIĄ

0 (0 ocen)

Opublikowany w Magazynie
  • 30 min
  • Dla 10 osób
  • Średni

Smakowi tych kotlecików nie można się oprzeć. Moja rodzina bardzo je lubi. Podajemy z ziemniakami i ulubioną surówką.

  • 30 min
  • Dla 10 osób
  • Średni

Składniki:

  • - 0,5 kg mielonego mięsa
    - 0,5 dużej czerwonej papryki
    - 15dag żółtego sera
    - 1 średnia cebula
    - jajko
    - 1 łyżka bułki tartej + 3 łyżki do obtoczenia
    - 3 łyżki posiekanej świeżej bazylii
    - sól, pieprz ziołowy
    - olej do smażenia.

Mielone z papryką, serem i bazylią - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Paprykę myjemy wydrążamy gniazdo nasienne i kroimy w drobną kostkę. Ser ścieramy na tarce o dużych oczkach. Obraną cebulę i bazylię siekamy.
  • 2. Wszystkie składniki na kotlety przekładamy do miski, doprawiamy solą i pieprzem. Mieszamy, formujemy kotleciki, obtaczamy w bułce tartej i smażymy na rozgrzanym oleju z obu stron.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy