Mielone z papryką

4.5 (146 ocen)

  • 30 min

Odkąd zrobiłam je po raz pierwszy nie jemy klasycznych mielonych :)

  • 30 min

Składniki:

  • - 0,5 kg zmielonej łopatki
    - 1 mała cebula
    - 1 jajko
    - 1 kromka suchego chleba
    - pół pęczka koperku
    - pół łyżeczki pieprzu
    - pół łyżeczki vegety
    - szczypta czosnku granulowanego
    - 1 świeża papryka
Wystaw ocenę:

4.5 (146 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Mielone z papryką - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Chleb namaczamy w wodzie, cebulę i paprykę kroimy w kostkę, siekamy koperek.
    Odciśnięty chleb i wszystkie składniki dodajemy do mięsa i dokładnie mieszamy.
    Formujemy kotlety i obtaczamy w bułce.
    Smażymy z obu stron na złoty kolor na niewielkiej ilości oleju.

    Smacznego!

Porady

Jeśli konsystencja mięsa jest za rzadka można dosypać odrobinę bułki tartej.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Mięso mielone

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Mielenie

Podobne przepisy

To może cię zainteresować