Mielone z papryką

0 (0 ocen)

  • 20 min

Wystarczy tylko dodać paprykę, a otrzymamy pyszne kolorowe kotleciki mielone.

  • 20 min

Składniki:

  • 0,5 kg mielonego mięsa (może być każdy rodzaj, ja miałam mięso mieszane indyczo - wieprzowe)
    Całe jajko
    Odciśnięta, wcześniej namoczona w wodzie bułka
    Duża cebula pokrojona w drobną kostkę
    Papryka pokrojona w drobną kostkę
    Szczypiorek
    Pieprz
    Sól
    Olej do smażenia

Mielone z papryką - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Cebulę i paprykę kroję w drobna kostkę i przesmażam delikatnie na oleju.
    Mieszam mielone mięso z odciśniętą, wcześniej namoczona bułką oraz z surowym jajkiem, przesmażona cebulą, papryka, szczypiorkiem i przyprawami.
    Następnie formuję niewielkie podłużne kotleciki i smażę z obu stron na rozgrzanym oleju.
  • 2. Kotleciki podałam z sosem paprykowym wcześniej przygotowanym i zakonserwowanym . Polecam mój przepis: sos z papryki.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy