Mielone z nadzieniem pieczarkowo serowym

5 (1 ocen)

  • 50 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Bardzo smaczna wersja popularnych kotletów mielonych z wyraźnym smakiem pieczarek, sera i ziół. U mnie podawane z marchewką z groszkiem.

  • 50 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 50-60 dkg mięsa mielonego
    1 jajko
    ząbek czosnku
    czerstwa kajzerka namoczona w mleku
    sól, pieprz, majeranek
    50 dkg pieczarek
    1 cebula
    15 dkg sera żółtego
    sól, pieprz
    zioła prowansalskie
    olej do smażenia
Wystaw ocenę:

5 (1 ocen)

Zobacz również:

Dania główne Kotlety

Mielone z nadzieniem pieczarkowo serowym - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Kotlety z nadzieniem pieczarkowo serowym 1. Do mięsa mielonego dodać jajko, kajzerkę, obrany i rozdrobniony czosnek. Przyprawić solą, pieprzem i majerankiem. Dobrze wymieszać.
    Pieczarki umyć i pokroić. Cebulę obrać, pokroić w kosteczkę i podsmażyć na oleju, dodać pieczarki i smażyć kilka minut. Doprawić solą, pieprzem i ziołami. Odstawić do wystygnięcia. Żółty ser pokroić w słupki.
    Brać porcje mięsa, rozpłaszczyć (najlepiej na folii aluminiowej lub spożywczej) i nakładać po 1 łyżce pieczarek i 2-4 słupki sera. Mięso pozwijać do środka i uformować podłużne kotlety.
    Smażyć z obydwu stron po kilka minut.

Porady

Podawać z ziemniakami i ulubionymi dodatkami.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Mięso mielone Nadzienie Pieczarki Ser żółty

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Mielenie Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować