Mielone z mortadeli z cebulką i czosnkiem

0 (0 ocen)

  • 35 min
  • Dla 7 osób
  • Łatwy

Alternatywa dla tradycyjnych mielonych, dodatek cebulki i czosnku nadaje im świetnego smaku.

  • 35 min
  • Dla 7 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 40 dag mortadeli
    2 jaja
    1 kajzerka
    1 cebula
    2 ząbki czosnku
    sól
    pieprz
    bułka tarta

Mielone z mortadeli z cebulką i czosnkiem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Mortadelę i cebulę zetrzeć na tarce o dużych oczkach. Czosnek na drobnych.
  • 2. Bułkę namoczyć. Odcisnąć.
  • 3. Wszystkie składniki wymieszać dokładnie, doprawić solą i pieprzem.
  • 4. Nabierać łyżką masę, formować kotleciki, delikatnie spłaszczać, obtoczyć w bułce tartej i smażyć z obu strona na złoto.

Porady

Zamiast bułki można dodać namoczony chleb.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy