Mielone z małosolnym ogórkiem

1 (1 ocen)

mielone o ciekawym smaku

Składniki:


  • 500 g łopatki wieprzowej
    1 duża cebula
    5 małosolnych ogórków
    2 jajka
    2 łyżki kaszy manny
    2 łyżki bułki tartej
    kilka łyżek wody
    sól do smaku
    pieprz do smaku
    olej do smażenia
    bułka tarta do panierowania

Mielone z małosolnym ogórkiem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Mięso umyć, cebulę obrać i także umyć. Przygotować maszynkę do mielenia mięsa i zmielić w niej mięso, cebulę oraz ogórki małosolne prosto do miski. Do zmielonych składników dodać pozostałe, czyli kaszę, tartą bułkę, jajka i przyprawy oraz kilka łyżek wody i wyrobić masę.
  • 2. Formować z porcji masy kotlety, panierować w bułce tartej i smażyć na oleju na złoto brązowy kolor z obu stron. Kotlety podawać np. z ziemniakami i surówką.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy