Mielone z lubczykiem

4.5 (154 ocen)

  • 30 min

Za mięsem mielonym w wersji klopsów u mnie w domu nie przepadamy :) jednak w formie z lubczykiem w smaku są zadziwiająco dobre :)

  • 30 min

Składniki:

  • 0,5 kg mielonego mięsa
    2 gałązki lubczyku
    1 jajko
    przyprawy (sól, pieprz, czosnek, przyprawa do mięsa mielonego, majeranek)
Wystaw ocenę:

4.5 (154 ocen)

Zobacz również:

Dania główne Klops

Mielone z lubczykiem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • mięso mielone 1. Mięso wkładamy do miski, dodajemy jajko i przyprawy. Lubczyk drobno siekamy (same listka) dodajemy do mięsa, mieszamy. Następnie robiły małe kulki.
  • 2. Na patelni rozgrzewamy olej lub smalec i smażymy małe klopsiki aż do zrumienienia z obu stron.
  • Ziemniaki 3. Ziemniaki obieramy, kroimy na małe kawałki, myjemy, solimy i gotujemy.
  • buraczki 4. Klopsiki podajemy z ziemniakami i buraczkami.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Mięso

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować