Mielone z kurkami i kaszą jaglaną

0 (0 ocen)

  • 30 min
  • Więcej niż 10 osób
  • Łatwy

Bardzo lubie mięso mielone, bo można je zrobić na wiele sposobów dzięki różnym dodatkom. Tym razem dodałam kasze i kurki leśne.

  • 30 min
  • Więcej niż 10 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 0,5 kg mielonego mięsa wieprzowego
    200g grzybów kurki
    1 mała cebula
    2 ząbki czosnku
    1 woreczek kaszy jaglanej
    1 jajko
    sól i pieprz
    bazylia
    oregano
    1 płaska łyżeczka papryki słodkiej
    olej do smażenia
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Dania główne Klops

Mielone z kurkami i kaszą jaglaną - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • mięso 1. Kasze jaglaną gotujemy tak jak podano na opakowaniu. Odsączamy, studzimy i dodajemy do mięsa razem z resztą składników. Wszystko razem wyrabiamy.
  • kurki 2. Grzyby oczyścić,umyć i pokroić na mniejsze kawałki jeśli są duże. Na patelni rozgrzać masło,Cebulę obrać pokroić w drobną kostkę i zeszklić około minuty na maśle. Po minucie dodaj grzyby. Kurki smażymy do czasu całkowitego odparowania wody. Przyprawiam do smaku solą i pieprzem pod koniec smażenia. Studzimy.
  • farsz 3. Wystudzone kurki dodajemy do masy mięsnej i delikatnie mieszamy. Z mięsa robimy niewielkie kulki.
  • mielone 4. Smażymy na oleju z obu stron.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Grzyby Kasza jaglana Kurki Mięso Wieprzowina

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Polska Smażenie Mielenie Obiad

Podobne przepisy

4.48 (204 ocen)

Opublikowany w Magazynie
Kotlety mielone z kaszą jaglaną

To może cię zainteresować