Mielone z kaszą jaglaną

0 (0 ocen)

Pozostało mi pół woreczka kaszy jaglanej z dania które przygotowywałam parę dni wcześniej. Oczywiście nie chciałam aby taka dobra kasza zmarnowała się i natychmiast wykorzystałam ją do przygotowania obiadu na drugi dzień. Wystarczyło zakupić trochę mięska mielonego i obiad gotowy. Dzięki tej kaszy,

Składniki:

  • Składniki na 10-12 kotlecików
    300 gr mięsa mielonego ( u mnie z szynki )
    1/2 woreczka kaszy jaglanej
    1 całe jajko
    1/2 cebulki zeszklonej
    nać pietruszki
    szczypta papryki słodkiej i ostrej
    sól, pieprz do smaku
    bułka tarta do obtoczenia
    olej do smażenia

Mielone z kaszą jaglaną - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Mięso oraz kasze przekładamy do miski, przyprawiamy, wbijamy jajko i odstawiamy na chwile.
    W tym czasie możemy zeszklić cebulkę, którą następnie dodajemy do naszych składników znajdujących się w misce.
    Wszystko dokładnie mieszamy i formujemy kotleciki obtaczając je w bułce tartej. Smażymy na rumiano, następnie odsączamy na papierowym ręczniku z nadmiaru tłuszczu.
    Smacznego !!!

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy