Mielone z kaszą i kapustą

0 (0 ocen)

To ciekawy sposób by uatrakcyjnić zwykłe kotlety. Robi się je bardzo szybko, więc często goszczą u mnie w domu

Składniki:

  • Składniki:
    • Około 60 dag świeżej białej kapusty,
    • 60 dag mielonego mięsa,
    • 1 szklanka kaszy manny,
    • 1 cebula,
    • 2 jajka,
    • 2 ząbki czosnku,
    • Świeżo mielony czarny pieprz,
    • 1 łyżeczka oregano,
    • Sól,
    • Olej do smażenia,
    • Bułka tarta do panierki,
    • Natka pietruszki do dekoracji
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Dania główne Sznycle

Mielone z kaszą i kapustą - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • przygotowana kapusta 1. Kapustę ścieramy na tarce o grubych oczkach. Cebulę kroimy w kostkę.
  • dodanie składników do mięsa 2. Mięso przekładamy do miski. Dodajemy do niego przeciśnięty przez praskę czosnek oraz przyprawy. Mieszamy dokładnie. W dalszej kolejności dokładamy pokrojoną cebulę, jajka, kaszę oraz kapustę.
  • smażenie 3. Całość starannie łączymy ze sobą. Ewentualnie jeszcze doprawiamy.
    Z gotowej masy formujemy średniej wielkości kotlety. Uformowane obtaczamy w bułce i smażymy na rozgrzanym oleju z obu stron do zrumienienia.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Kapusta Kasza manna Mięso mielone

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Mielenie Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować