MIELONE Z KASZĄ GRYCZANĄ...

0 (0 ocen)

Polecam serdecznie do wypróbowania przepisu.Niby mielone,ale w innym wydaniu.

Składniki:

  • 0,5 kg mięsa mielonego
    0,5 woreczeczka ugotowanej kaszy gryczanej
    2 jajka
    1 cebula
    2-3 ząbki czosnku
    -mała bułeczka namoczona
    -bułka tarta
    sól,pieprz



Mielone z kaszą gryczaną... - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. MIELONE :
    -pokroić cebulę
    -wbić 2 jajka
    -wycisnąć czosnek prze praskę lub pokroić w drobną kosteczkę
    -odcisnąć bułkę z wody
    -do solić do pieprzyć
    -dodać kaszę gryczaną (pół woreczka)
    Wymieszać składniki wyrobić kotlety obtoczyć w bułce i smażyć z obu stron na złoty kolor.

    MOŻNA JE JEŚĆ Z ZIEMNIAKAMI I Z OGÓRKIEM KISZONYM LUB Z KAPUSTĄ KISZONĄ WEDŁUG UZNANIA.LUB SAME.

    SĄ NAPRAWDĘ SMACZNE.
    Czas przygotowania :
    20 min gotowanie kaszy w tym czasie można wyrobić mięso mielone.Gdy kasza sie ugotuje można wstawić ją do zimnej wody,aby ją ostudzić .Pół woreczka przesypać do mięsa wymieszać.Potem smażenie ok 20-30 min.
    ŁĄCZNY CZAS: 50min


    POLECAM



Porady

kaszę można ugotować dzień wcześniej mniej czasu zajmie nam wykonanie kotlecików.

Komentarze

Podobne przepisy