MIELONE Z KAPUSTĄ I RYŻEM CZYLI GOŁABKI BEZ ZAWIJANIA

4.48 (145 ocen)

  • 60 min

Pyszne,szybkie do zrobienia gołabki.Można zrobić z pekinką będą delikatniejsze,ja lubie z normalną ,,gołąbkowa"kapustką.

  • 60 min

Składniki:

  • 70 dag mięsa mielonego'
    30 dag kapusty poszatkowanej
    szklanka ryżu
    sól,pieprz do smaku
    bułka tarta
    koncentrat pomidorowy mały słoiczek
    2 litry bulionu warzywnego
Wystaw ocenę:

4.48 (145 ocen)

Mielone z kapustą i ryżem czyli gołabki bez zawijania - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • doprawiamy mięśo 1. Mieso mielone mieszamy z surowym ryżem,dodajemy poszatkowana,a nawet pokrojona w kosteczkę kapuste.Doprawiamy solą,pieprzem..
  • formujemy kotleciki 2. Do masy dodajemy bułke tartą,tyle żeby kotlety były dość zwięzłe.Formujemy kotlety
  • dusimy 3. Do wysokiej patelni wlewamy 2 litry buliownu warzywnego,pól słoiczka przecieru.Doprowadzamy do wrzenia,układamy obok siebie kotlety.Duzimy ok.20 minut,przekładamy na druga strone,dalej dusimy.Jesli jest potrzeba dolewamy wody.Na koniec duszenia doajemy reszte przecieru,mozna tez sos zagęscic mąką.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować