Mielone z kapustą

0 (0 ocen)

  • Łatwy

Smakują jak gołabki a jest przy nich o wiele mniej roboty.

  • Łatwy

Składniki:

  • - ćwiartka kapusty: 250 gramów
    - marchew tarta: 2 sztuki
    - mięso mielone: 0.5 kilograma
    - kasza manna: 1 szklanka
    - cebula: 1 szklanka
    - Jajko: 1 sztuka
    - sól, pieprz, majeranek, wegeta: 2 szczypty

Mielone z kapustą - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Kapuste dobrze posiekać, marchew zetrzeć na tarce. Do mięsa mielonego dodać pokrojoną i spażoną kapuste, marchew, jajko, cebule, przyprawy i kasze manne. Wszystko mieszamy i formujemy kotlety. Kotlety panierujemy w mące i smażymy na rozgrzanym oleju. Usmażone kotlety przekładamy do rondla i zalewamy 1 litrm wody. Do wody dodajemy przecier pomidorowy i ketchup. Całość gotujemy koło godziny na małym ognju.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy