Mielone z kalafiorem

0 (0 ocen)

Opublikowany w Magazynie

Śmiało możemy je podać na uroczysty posiłek.

Składniki:

  • 25 dag mielonego mięsa
    olej
    2 łyżki pestek słonecznika
    czerstwa kajzerka
    1/2 szkl. mleka
    1/2 kalafiora
    2 jajka
    cebula
    2 ząbki czosnku
    gałązka natki pietruszki
    sól, pieprz, przyprawa uniwersalna
    10 dag żółtego sera

Mielone z kalafiorem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Bułkę moczymy w mleku, odciskamy. Mieszamy z mięsem i posiekanymi
    kalafiorem, natką, cebulą, czosnkiem oraz z pestkami i żółtkami. Doprawiamy.
    Białka ubijamy i mieszamy z masą. Formujemy kotlety. Rumienimy na oleju.
  • 2. Kotlety układamy w naczyniu żaroodpornym, posypujemy startym serem
    i zapiekamy w 180 °C.

Redakcja poleca

REKLAMA

Notka redakcyjna

PP_08-2011

Komentarze

Podobne przepisy