Mielone z jęczmienną i jaglaną kaszą

0 (0 ocen)

  • 45 min

Mielone które uwielbiam przez to że jestem miłośniczką kaszy. Fajny pomysł na przemycie kaszy dla tych którzy jej też nie lubią, bo jej nie wyczują

  • 45 min

Składniki:

  • 1/2kg mięsa z szynki i indyka
    ½ szklanki ugotowanej kaszy jaglanej
    1 szklanka kaszy jęczmiennej ugotowanej
    1 cebula duża
    1 ząbek czosnku
    1 łyżeczka majeranku
    1 jajko
    1 bułka
    ½ szklanki mleka
    ½ szklanki
    Bułka tarta
    Pieprz
    Sól
    Sos pomidorowy
    1 puszka pomidorów
    1 cebula
    1 ząbek czosnku
    Sól
    Pieprz
    olej

Mielone z jęczmienną i jaglaną kaszą - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • mięso kasza i przyrawy 1.
    Mięso miele przez maszynkę razem z cebulą. Dodaję ugotowaną kaszę jaglaną i jęczmienną. Doprawiam sprasowanym czosnkiem, majerankiem, solą, pieprzem. Bułkę moczę w mleku i dodaję z jajkiem. Całość mieszam i wyrabiam klopsy mielone.
  • mielone uformowane 2. Obtaczam je w bułce tartej i smażę na oleju. Na drugiej patelni przesmażam cebulkę obraną i pokrojoną z czosnkiem. Dodaję pomidory z puszki. Doprawiam solą, pieprzem. Całość blenderuję, Mielone podaję z sosem.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy