mielone z indyka z tymiankiem i czaruszką

0 (0 ocen)

  • 20 min
  • Dla 3 osób
  • Łatwy

Pyszne, zdrowe i aromatyczne kotlety z indyka

  • 20 min
  • Dla 3 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 600 g mięsa mielonego z podudzia indyka
    3 -4 żółtka
    sól
    pieprz
    szalotka
    kilka gałązek świeżego tymianku
    łyżeczka czarnuszki
    bułka tarta
    masło sklarowane do smażenia

Mielone z indyka z tymiankiem i czaruszką - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Do mielonego mięsa dodajemy żółtka, sól, pieprz, drobno posiekaną szalotkę, listki tymianku i czarnuszkę. Całość mieszamy. Wilgotnymi dłońmi formujemy okrągłe kotlety, obtaczamy je w bułce tartej. Smażymy z obu stron na rumiany kolor. Podajemy z ulubionymi dodatkami.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy