Mielone z indyka w sosie pomidorowym

5 (1 ocen)

  • 10 min
  • Dla 4 osób

Kotlety mielone w nieco innej formie

  • 10 min
  • Dla 4 osób

Składniki:

  • 500 g mięsa mielonego z indyka
    3 średnie ziemniaki
    2 ząbki czosnku
    cebula
    jajko
    sól i pieprz do smaku
    słodka papryka
    200 ml wody
    2 łyżki śmietany
    200 ml przecieru pomidorowego
Wystaw ocenę:

5 (1 ocen)

Mielone z indyka w sosie pomidorowym - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Ziemniaki obieramy i ścieramy na tarce o małych oczkach, odciskamy nadmiar wody i przekładamy do miski.
    Do ziemniaków dodajemy mięso, posiekaną cebulę, przeciśnięty przez praskę czosnek oraz jajko. Mieszamy. Doprawiamy solą, pieprzem i słodką papryką. Wyrabiamy kotleciki, które smażymy na patelni z obu stron aż się zarumienią.
  • 2. W między czasie w misce łączymy ze sobą wodę wraz z śmietaną i przecierem pomidorowym. Doprawiamy solą, pieprzem a następnie przelewamy do garnka. Zgotowujemy ,dodajemy kotlety i dusimy pod przykryciem przez ok. 10 minut.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad Kolacja

Podobne przepisy

To może cię zainteresować