• 60 min

Pyszny pomysł na obiad z grilla

  • 60 min

Składniki:

  • 1 kg zmielonej łopatki wieprzowej
    2 czerwone papryki
    3 ogórki małosolne
    2 jajka
    10 dkg sera żółtego
    sól, pieprz
Wystaw ocenę:

4.5 (140 ocen)

Zobacz również:

Ogórki małosolne Grill

Mielone z grilla - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Papryka i ogórki 1. Wydrążone papryki i ogórki pokroić w drobną kostkę. Do mięsa dodać jajka, paprykę i ogórki. Doprawić solą i pieprzem. Dokładnie wymieszać.
  • Mielone gotowe do grillowania 2. Ser żółty pokroić w kosteczkę. Z mięsa formować pulpety i w środek każdego wkładać po kostce sera. Kotlety układać na tacce do pieczenia.
  • Mielone na grillu 3. Kotlety zapiekać na grillu przez około pół godziny. Kiedy się zrumienią delikatnie przekręcać. Podawać z chlebkiem i surówką. Smacznego :)
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Mięso Papryka Mięso mielone

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Grill Mielenie Grillowanie Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować