Mielone z dodatkiem majonezu i surowego kalafiora

Przepis można edytować samodzielnie przez 7 dni od daty publikacji.

3 (4 ocen)

  • 5 min
  • Dla 5 osób
  • Łatwy

Dziś kłaniają się mielone wykonane według mego pomysłu, jeżeli zechcecie skorzystać zapraszam pod podanym linkiem

  • 5 min
  • Dla 5 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 500 g mięsa mielonego chudego z szynki wieprzowej,
    2 jajka rozmiar M,
    2 łyżki majonezu,
    1 łyżka hummus paprykowy,
    6 łyżek bułki tartej drobnej,
    1 płaska łyżka przyprawy uniwersalnej,
    1 łyżka czosnku niedźwiedziego suszonego,
    100 g surowego kalafiora,
    25 ml wody gotowanej,
    olej do smażenia
Wystaw ocenę:

3 (4 ocen)

Zobacz również:

Kotlety mielone

Mielone z dodatkiem majonezu i surowego kalafiora - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • kotlety 1. Do miski dodać wszystkie składniki bez wody i oleju i wyrobić na jednolitą masę odstawić aby masa odpoczęła
  • kotlety 2. Z gotowej masy formować kotlety i smażyć na średnim ogniu na złoty kolor na koniec wlać wodę i podsmażyć również z obu stron
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Majonez

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Polska Smażenie Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować