Mielone z bakaliami w musli

0 (0 ocen)

Zdobywca nagrody

Przepis dnia
  • 20 min
  • Dla 6 osób
  • Łatwy

Mięso mielone u mnie nigdy nie jest nudne i zjadamy je ze smakiem. Ja bardzo lubię to mięso więc gości u mnie pod różną postacią. Jest to też sposób na dzieci, aby zjadły coś innego w swoich lubianych płatkach. U mnie to się sprawdza bardzo.

  • 20 min
  • Dla 6 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 300g mięsa mielonego
    1 jajko
    sól i pieprz
    1 łyżka bułki tartej
    1 mała cebula
    2 łyżki łuskanego słonecznika
    2 łyżki suszonej żurawiny
    Płatki owsiane typu musli.
    olej do smażenia
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Dania główne Klops

Mielone z bakaliami w musli - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • mięso mielone 1. Cebule obieramy i kroimy w drobna kosteczkę. Dodajemy ją do mięsa mielonego. Dodajemy również jajko, bułkę i przyprawy. Mieszamy do uzyskania jednolitej masy.
  • mięso mielone 2. Na koniec dodajemy bakalie słonecznik.
  • mięso mielone 3. Oraz posiekaną żurawinę. Całość delikatnie mieszamy.
  • panierka musli 4. Do miseczki wsypujemy płatki owsiane typu musli.
  • mięso mielone 5. Z mięsa formujemy kotleciki i panierujemy je w panierce z musli.
  • smażenie 6. Mielone smażymy na oleju z każdej strony ,ale na małym ogniu uważając,aby nie spalić panierki.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować