mielone w waflach

0 (0 ocen)

robią wrażenie na gościach

Składniki:

  • 2 duże wafle
    70 dag mięsa mielonego
    4 jajka
    majeranek
    1 cebula
    3 ząbki czosnku
    przyprawa uniwersalna
    sól,pieprz .
    Olej
    bułka tarta

Mielone w waflach - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Mięso wrzucić do miski.
    Dodać 1 jajko, przyprawa uniwersalna, majeranek, posiekany czosnek, sól i pieprz,cebulę pokrojoną w kostkę.
    Wymieszą,masa powinna być kleista .
    Pozostałe jajka rozkłócić,dodać sól pieprz.
    Masą mięsną rozsmarować na dużym waflu i przykryć drugim,docisnąć.
    Pokroić na kwadraciki,każdy kawałek panierować w jajkach i bułce.
    Smażyć z obu stron na tłuszczu.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy