Mielone w sosie serowo-pieczarkowym

4.5 (175 ocen)

  • 30 min

...

  • 30 min

Składniki:

  • 25 dag karkówki
    Kilka pieczarek
    1 cebula
    2 ząbki czosnku
    Bułka tarta
    1 jajko
    Sól i pieprz
    2 serki topione (śmietankowe)
    2 ziarenka ziela angielskiego
    Liść laurowy
    300 ml bulionu warzywnego
Wystaw ocenę:

4.5 (175 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Mielone w sosie serowo-pieczarkowym - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Karkówkę myjemy ,osuszamy i mielimy. Doprawiamy solą i pieprzem. Dodajemy jajko ,startą cebulę ,przeciśnięty przez praskę czosnek i trochę bułki tartej ,dokładnie łączymy składniki. Formujemy kotlety i smażymy. Do rondelka wlewamy bulion warzywny ,dodajemy ziele angielskie i świeży liść laurowy (może być suszony) ,gotujemy. Na rozgrzanej patelni smażymy na maśle pieczarki. Dodajemy do bulionu i gotujemy jeszcze 5 min. Dodajemy dwa serki topione ,mieszamy tak długo ,aż się rozpuszczą. Wrzucamy kotlety i gotujemy na małym ogniu ok. 5 min.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować