Mielone w sosie

5 (150 ocen)

  • 40 min

Dla odmiany mielone w sosie.

  • 40 min

Składniki:

  • mięso mielone ok40 dag
    małe pieczarki ok 1/2 kg
    cebula 1 szt
    bułka tarta 2-3 łyżki
    jajko 1 szt
    czosnek 2-3ząbki
    woda 2-3 łyżki
    sól
    pieprz
    mąka
    olej
    kostka mięsna
Wystaw ocenę:

5 (150 ocen)

Zobacz również:

Dania główne Sosy

Mielone w sosie - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Do mięsa mielonego wbić jajko, dodać 1/2 drobno pokrojonej cebuli, wodę i bułkę tartą. Doprawić do smaku i zarobić masę.

    Formować kotleciki i otaczać w mące. Obsmażyć na niewielkiej ilości oleju. Dodać pokrojoną cebulę i czosnek.Podsmażyć i dodać umyte pieczarki.
    Podlać wodą, można dodać kostkę mięsną i dusić około 20 min.Doprawić do smaku
    Jeśli trzeba sos zagęścić mąką.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Mięso Pieczarki

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować