Mielone w panierce z boczku - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Chleb namoczyć, odcisnąć i wymieszać z pozostałymi składnikami kotetów na jednolitą masę. Uformować podłużne pulpeciki (mi wyszło 6) i obtoczyć w mące wymieszanej z papryką. Obsmażyć ze wszytskich stron i osączyć na papierowym ręczniku.
Kiedy pulpety lekko przestygą, zawinąć je w boczek i ponownie obsmażyć.
2.Grzyby namoczyć. Cebulę pokroić drobno i zeszklić na rozgrzanym oleju. Dodać pokrojone w plastry pieczarki. Podsmażyć. Grzyby suszone pokroić drobno. Pieczarki zalać wodą z moczenia grzybów, dodać grzyby i posiekaną drobno pietruszkę. Smażyć do odparowania wody. Doprawić solą i pieprzem.
Komentarze