Mielone w panierce z boczku

0 (0 ocen)

  • 45 min

z duszonymi pieczarkami

  • 45 min

Składniki:

  • Składniki
    25 dkg mięsa mielonego z szynki
    1 jajko
    1 mała kromka czerstwego chleba
    1 mała cebulka
    2 ząbki czosnku lub czosnek granulowany
    sól, pieprz
    kminek mielony

    dodatkowo:
    boczek wędzony - tyle plasterków, ile kotletów

    do obtoczenia:
    3-4 łyżki mąki
    1/2 łyżeczki papryki słodkiej

    pieczarki duszone:
    10 dkg pieczarek
    kilka suszonych grzybów
    1 cebula
    natka pietruszki
    sól, pieprz
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Mielone w panierce z boczku - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Mielone w boczku 1. Chleb namoczyć, odcisnąć i wymieszać z pozostałymi składnikami kotetów na jednolitą masę. Uformować podłużne pulpeciki (mi wyszło 6) i obtoczyć w mące wymieszanej z papryką. Obsmażyć ze wszytskich stron i osączyć na papierowym ręczniku.
    Kiedy pulpety lekko przestygą, zawinąć je w boczek i ponownie obsmażyć.
  • Pieczarki 2. Grzyby namoczyć. Cebulę pokroić drobno i zeszklić na rozgrzanym oleju. Dodać pokrojone w plastry pieczarki. Podsmażyć. Grzyby suszone pokroić drobno. Pieczarki zalać wodą z moczenia grzybów, dodać grzyby i posiekaną drobno pietruszkę. Smażyć do odparowania wody. Doprawić solą i pieprzem.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Boczek Mięso

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować