Mielone w kształcie serca z marchewką

0 (0 ocen)

  • 30 min
  • Dla 10 osób
  • Łatwy

A może by tak zmienić mielonym kształt w serduszko... i od razu lepiej smakują :) Uwielbiam mielone i jeśli bywają u mnie na obiad to nigdy nie są tradycyjne tylko z różnym nadzieniem. Tym razem dodałam startą marchewkę, która nadała fajnego koloru w przekroju.

  • 30 min
  • Dla 10 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 0,5 kg mielonego mięsa wieprzowego
    1 jajko
    2 ząbki czosnku
    2 marchewki
    1 łyżka bułki tartej
    sól i pieprz do smaku
    1 łyżeczka majeranku
    pół łyżeczki papryki słodkiej
    1 łyżeczka musztardy
    olej do smażenia
    2 marchewki
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Mielone w kształcie serca z marchewką - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • mięso 1. mięso wraz z przyprawami i jajkiem wyrabiamy do połączenia składników.
  • mięso 2. Marchew obieramy i ścieramy na tarce o grubych oczkach. Dodajemy do mięsa i również wyrabiamy.
  • kotlety 3. Z masy mięsnej lepimy klopsiki na kształt serduszka.
  • kotlety 4. Smażymy mielone na rozgrzanym oleju z obu stron około 10-15 minut.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Mięso Warzywa Wieprzowina

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Polska Walentynki Smażenie Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować