Mielone "w kratkę"

5 (160 ocen)

  • 60 min

Pomysłowe mielone o smaku kurczaka, bez panierowania :) mięso miękkie, delikatne - przepyszne :) serowa kratka dodaje całości uroku :) gorąco polecam !! :)

  • 60 min

Składniki:

  • 1 podwójna pierś z kurczaka
    1 jajko
    1 łyżka majonezu
    1 łyżka mąki ziemniaczanej
    10 dag startego żółtego sera + 5 dag na wierzch kotlecików
    ok. 1/2 łyżeczki soli, pieprz do smaku
    olej do smażenia
Wystaw ocenę:

5 (160 ocen)

Zobacz również:

Dania główne Majonez

Mielone "w kratkę" - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Pierś z kurczaka mielimy w maszynce do mięsa. Do zmielonego mięsa dodajemy jajko, majonez i mąkę ziemniaczaną. Doprawiamy do smaku solą i pieprzem. Na końcu do masy dodajemy starty żółty ser i wszystko dokładnie mieszamy. Łyżką nakładamy placuszki na rozgrzany olej i smażymy na małym ogniu z obu stron na złoty kolor. Gotowe placuszki przekładamy do naczynia żaroodpornego. Ser na wierzch kotlecików kroimy w cienkie paseczki, na każdym kotlecie układamy krateczkę z żółtego sera. Zapiekamy krótko w piekarniku do momentu jego rozpuszczenia.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Mielenie Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować