Mielone w krakersach

0 (0 ocen)

  • 25 min

Fajna odmiana dla kotletów mielonych, coś na podobieństwo krakersowej kanapki. Mięso jest bardzo delikatne i świetnie smakuje.

  • 25 min

Składniki:

  • porcja na 8 szt.:
    250 g mielonego mięsa
    1/4 bułki kajzerki
    1 płaska łyżeczka soli

    16 szt. krakersów


Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Mielone w krakersach - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Bułkę namoczyć w wodzie, lekko odcisnąć. Dodać do mięsa, przyprawić solą, dobrze wymieszać. Podzielić na 8 równych porcji. Porcję mięsa kłaść na krakersa, równomiernie rozłożyć, przyłożyć drugim krakersem, lekko docisnąć, w miarę potrzeby wyrównać brzegi. Ułożyć na blaszce, wstawić do piekarnika nagrzanego do 180°C, piec 10 minut, odwrócić na drugą stronę, piec jeszcze 5 minut.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Krakersy Mięso

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Piknik Przekąska

Podobne przepisy

To może cię zainteresować