Mielone w boczku

0 (0 ocen)

  • 50 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Wiecie jak to jest z nami :P musieliśmy coś sami zrobić z tego, co pod ręką było ;)

  • 50 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 200 g łopatki wieprzowej
    200 g serca wieprzowego
    ser żółty
    1 cebula
    8 plastrów boczku wędzonego (plastry muszą być długie)
    sól, pieprz

Mielone w boczku - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Mielone w boczku 1. Łopatkę i serce mielimy na średnich oczkach. Dodajemy posiekaną cebulę, do smaku doprawiamy solą i pieprzem.
    Z sera wycinamy słupki 1x1x5 cm, każde „otulamy” mielonym mięsem. Tak przygotowane kotlety zawijamy w plastry boczku i pieczemy przez 35-40 min w temperaturze 200°C.

Komentarze

Podobne przepisy