REKLAMA

Mielone pod serowo-pieczarkowa pierzynką.

wyświetlono: 78 | dodany do książki kucharskiej: 1 | polecenia: 0

Kotlety mielone w innej odsłonie.
Ser żółty można zastąpić serem mozzarella

opublikowany: 14.01.2022
Udostępnij Pinterest
  • dla 5 osób
  • 45 min
  • Łatwy

Składniki:

  • 0,5 kg mięsa mielonego wieprzowego
    1 kajzerka
    2 serki topione
    30dag.pieczarek
    20dag.sera żółtego
    1 jajko
    Sól, pieprz,papryka słodka można dodać koperek lub natkę pietruszki.
Ocena:

(średnia 0 z 0 głosów)

Kuchnia:

Sposób przygotowania:

Posiłek:

Sposób przygotowania:

  • Mielone pod serowo-pieczarkowa pierzynką 1. Bułkę kajzerkę namaczamy w wodzie. Następnie odciśniętą dodajemy do zmielonego mięsa. Wbijamy jajko dodajemy sól pieprz i posiekany koperek.

    Pieczarki ścieramy na tarce na grubych oczkach przyprawiamy solą, pieprzem i chwilkę podsmażamy na oleju. Studzimy. Kotlety formujemy w dłoniach lekko je spłaszczając. Blaszkę wyścielamy papierem do pieczenia na niej układamy kotlety i przyciskamy szklanką tak aby zrobić lekkie wgłębienie.

    Do powstałego wgłębienia wkładamy plasterki z serka topionego posypujemy je papryką słodką i dodajemy przysmażone pieczarki.
    Wkładamy do piekarnika pieczemy 20-30 minut w 160 stopniach.
    Następnie wyciągamy i posypujemy startym żółtym serem. Zapiekamy do momentu rozpuszczenia sera.

Porady

Można pominąć dodawanie serka topionego. Zamiast sera żółtego może użyć sera mozarella.

Dodaj do książki kucharskiej
Wyślij Udostępnij Podziel się Wyślij

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników



Komentarze

Podobne przepisy

Dodane przez: BABECZKA 35 bgg (Kopiowanie)

Mielone pod serowo-cebulową pierzynką.

Dobry pomysł na niedzielny obiad.

kategoria: Dania główne Ser opublikowany: 01.09.2013 | wyświetlono: 880 Książki kucharskie: 4 | Polecenia: 0
Dodane przez: JOANNA 55a IMG_1811

Mielone pod pyszną pierzynką

bardzo smaczne

kategoria: Dania główne kotlety kotlety mielone opublikowany: 11.01.2013 | wyświetlono: 2248 Książki kucharskie: 10 | Polecenia: 0
Dodane przez: przytulanka przytulanka

Pod pierzynką - mielone mięso

Proste danie.

kategoria: Dania główne opublikowany: 26.01.2014 | wyświetlono: 2030 Książki kucharskie: 2 | Polecenia: 0

TO CIĘ RÓWNIEŻ ZAINTERESUJE