Mielone pod serowo-pieczarkowa pierzynką.

4.8 (5 ocen)

  • 45 min
  • Dla 5 osób
  • Łatwy

Kotlety mielone w innej odsłonie.
Ser żółty można zastąpić serem mozzarella

  • 45 min
  • Dla 5 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 0,5 kg mięsa mielonego wieprzowego
    1 kajzerka
    2 serki topione
    30dag.pieczarek
    20dag.sera żółtego
    1 jajko
    Sól, pieprz,papryka słodka można dodać koperek lub natkę pietruszki.
Wystaw ocenę:

4.8 (5 ocen)

Zobacz również:

Kotlety mielone

Mielone pod serowo-pieczarkowa pierzynką. - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Mielone pod serowo-pieczarkowa pierzynką 1. Bułkę kajzerkę namaczamy w wodzie. Następnie odciśniętą dodajemy do zmielonego mięsa. Wbijamy jajko dodajemy sól pieprz i posiekany koperek.

    Pieczarki ścieramy na tarce na grubych oczkach przyprawiamy solą, pieprzem i chwilkę podsmażamy na oleju. Studzimy. Kotlety formujemy w dłoniach lekko je spłaszczając. Blaszkę wyścielamy papierem do pieczenia na niej układamy kotlety i przyciskamy szklanką tak aby zrobić lekkie wgłębienie.

    Do powstałego wgłębienia wkładamy plasterki z serka topionego posypujemy je papryką słodką i dodajemy przysmażone pieczarki.
    Wkładamy do piekarnika pieczemy 20-30 minut w 160 stopniach.
    Następnie wyciągamy i posypujemy startym żółtym serem. Zapiekamy do momentu rozpuszczenia sera.

Porady

Można pominąć dodawanie serka topionego. Zamiast sera żółtego może użyć sera mozarella.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Mięso mielone wieprzowe

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Polska Pieczenie Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować