Mielone pod pierzynką z młodej kapusty

0 (0 ocen)

  • 50 min
  • Dla 7 osób
  • Łatwy

Kotlety mielone przykryte wiosenną pierzynką z nowalijek, czyli młodej kapusty. Kotlety są bardzo smaczne a co najważniejsze bez smażenia.

  • 50 min
  • Dla 7 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • • 1 kg mięsa mielonego wieprzowego
    • 1 cebula
    • 1 mała kapusta młoda
    • 1 marchew
    • 2 serki topione
    • 1 jajko
    • 2 łyżki bułki tartej
    • 1 łyżka majeranku
    • ½ łyżeczki papryki ostrej
    • Olej do smażenia
    • Sól
    • pieprz
    • 2 łyżki śmietany 12%
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Dania główne Kotlety

Mielone pod pierzynką z młodej kapusty - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • mięso 1. Mięso mielone przekładamy do miski, wbijamy jajko, wsypujemy sól, paprykę ostrą, majeranek, bułkę tartą, wlewamy śmietanę i wyrabiamy masę mięsną. Robimy duże kotlety, rozpłaszczamy i układamy na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia. Pieczemy w rozgrzanym piekarniku 25 minut w 180°C.
  • kapusta 2. Cebulę obieramy, drobno kroimy i szklimy na rozgrzanym oleju. Do cebuli dodajemy drobno pokrojoną kapustę i obraną, startą na tarce o dużych oczkach marchew. Doprawiamy pieprzem oraz solą i smażymy do chwili miękkości warzyw, następnie dodajemy serki, chwilkę jeszcze smażymy około 5 minut.
  • kotlety 3. Warzywa wykładamy na kotlety mielone. Gotowe. Smacznego.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Mięso mielone Młoda kapusta

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Pieczenie Mielenie Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować