MIELONE PO CHŁOPSKU

0 (0 ocen)

  • 40 min

Oryginalna wersja mielonych kotletów.

  • 40 min

Składniki:

  • 400 g mięsa wieprzowego
    120 g kiełbasty podwawelskiej
    150 g pieczarek
    2 jajka M
    5 łyżek bułki tartej
    czubata łyżka keczupu
    czubata łyżka majonezu
    sól, pieprz do smaku

    bułka tarta do obtoczenia
    olej do smażenia
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Dania główne Kotlety

Mielone po chłopsku - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Mięso wraz z kiełbasą mielimy na gładką masę i wkładamy do miski.
  • 2. Do masy dodajemy pokrojone w kosteczkę lub starte na grubej tarce pieczarki.
  • 3. Następnie dodajemy pozostałe składniki i doprawiamy do smaku. Z masy mięsnej formujemy kotlety, obtaczamy w bułce tartej i smażymy na wolnym ogniu często przewracając.

Porady

Podajemy np. z buraczkami na ciepło i świeżym pomidorem.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Polska Mielenie Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować