Mielone nadziewane serem feta i suszonymi pomidorami

4.49 (189 ocen)

  • 30 min

po prostu nadziewane mielone

  • 30 min

Składniki:

  • 500 g mięsa mielonego
    sól
    pieprz
    szczypta gałki muszkatołowej
    1 jajko
    2 łyżki bułki tartej
    100 g sera feta
    6 kawałków pomidora suszonego w oliwie
    bułka tarta do panierowania
    tłuszcz do smażenia
Wystaw ocenę:

4.49 (189 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Mielone nadziewane serem feta i suszonymi pomidorami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Mięso wymieszać z przyprawami i jajkiem, dodać bułkę tartą, wyrobić masę.
    Podzielić na 6 części. Rozklepać porcję, położyć plasterek sera i kawałek pomidora, zawinąć dokładnie w mięso, panierować w bułce i smażyć na tłuszczu na wolnym ogniu.
    Do kotlecików podałam ryż ugotowany z dodatkiem suszonych grzybów i łyżki oliwy.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować