Kotlety mielone nadziewane serem camembert

0 (0 ocen)

  • 30 min

Klasyczne mielone zawsze można odmienić, te nadziewane aromatycznym serem camembert z ziołami to propozycja na pyszny obiadek.

  • 30 min

Składniki:

  • 1/2 kg mięsa mielonego z szynki wieprzowej
    3 krążki sera camembert z ziołami
    1 cebula
    2-3 jajka
    1 kajzerka
    sól morska do smaku
    pieprz czarny świeżo mielony do smaku
    przyprawa do mięsa mielonego do smaku
    bułka tarta do panierowania
    olej do smażenia
    sałata do podania

Kotlety mielone nadziewane serem camembert - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Czerstwą kajzerkę namoczyć w wodzie, dobrze odcisnąć.Dodać do mięsa, wbić jajka, dodać posiekaną drobniutko cebulkę , doprawić masę mięsną solą pieprzem oraz przyprawą do mięsa mielonego, wyrobić dobrze łyżką.
    Formować owalne kotlety, lekko spłaszczyć w dłoni, smażyć na rozgrzanym oleju z każdej strony na złocisto, osączyć z tłuszczu na ręczniku papierowym, jeszcze ciepłe przeciąć wzdłuż na połowę.
    Ser camembert przeciąć delikatnie wzdłuż na połówki, włożyć w środek przeciętego kotleta, poczekać chwilę aż ser zacznie się rozpuszczać.Podawać na sałacie od razu.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy