Klasyczne mielone zawsze można odmienić, te nadziewane aromatycznym serem camembert z ziołami to propozycja na pyszny obiadek.
30 min
Składniki:
1/2 kg mięsa mielonego z szynki wieprzowej
3 krążki sera camembert z ziołami
1 cebula
2-3 jajka
1 kajzerka
sól morska do smaku
pieprz czarny świeżo mielony do smaku
przyprawa do mięsa mielonego do smaku
bułka tarta do panierowania
olej do smażenia
sałata do podania
Kotlety mielone nadziewane serem camembert - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Czerstwą kajzerkę namoczyć w wodzie, dobrze odcisnąć.Dodać do mięsa, wbić jajka, dodać posiekaną drobniutko cebulkę , doprawić masę mięsną solą pieprzem oraz przyprawą do mięsa mielonego, wyrobić dobrze łyżką.
Formować owalne kotlety, lekko spłaszczyć w dłoni, smażyć na rozgrzanym oleju z każdej strony na złocisto, osączyć z tłuszczu na ręczniku papierowym, jeszcze ciepłe przeciąć wzdłuż na połowę.
Ser camembert przeciąć delikatnie wzdłuż na połówki, włożyć w środek przeciętego kotleta, poczekać chwilę aż ser zacznie się rozpuszczać.Podawać na sałacie od razu.
Komentarze