Mielone nadziewane ogórkiem małosolnym

0 (0 ocen)

  • 30 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Pyszne kotlety mielone z dodatkiem ogórka małosolnego.

  • 30 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • pół kilo mięsa mielonego
    1 jajko
    2 łyżki bułki tartej+bułka tarta do panierowania
    1 duży ogórek małosolny
    sól, pieprz, przyprawa do mięsa mielonego
    olej do smażenia

Mielone nadziewane ogórkiem małosolnym - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Do mięsa wbić jajko,dodać bułkę tartą, przyprawy i dokładnie wymieszać.
    2. Ogórek pokroić w słupki.
    3. Formować duże kotlety,spłaszczyć je ręką, na każdy nałożyć kawałek ogórka i zlepić boki.
    4. Obtoczyć w bułce tartej i smażyć na gorącym oleju.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy