Mielone na słodko

0 (0 ocen)

Mielone z orzechami z nadzieniem z rodzynek. Smak rewelacyjny.

Składniki:

  • 500dag. mięsa mielonego, 2 łyżki zmielonych orzeszków ziemnych(ja miałam solone), 1 łyżka zmielonych orzechów włoskich, 1 łyżka kaszy manny, przyprawa uniwersalna, przyprawa do mięsa mielonego, papryka słodka mielona, pieprz. FARSZ: po 1 jabłku i gruszce obranej i pokrojonej w drobną kostkę, 10 dag rodzynek, 1 łyżeczka miodu, kilka kropli soku z cytryny, 1 łyżeczka margaryny do smażenia. PONADTO: olej do smażenia roladek.
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Mielone na słodko - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Jabłko i gruszkę pokroić w drobną kostkę 1. Do mięsa mielonego dodajemy orzechy, kaszę i resztę przypraw wedle własnego smaku, wyrabiamy mielone i odkładamy do lodówki na ok. 2. FARSZ: Rozgrzewamy patelnie dodajemy margarynę gdy się stopi dodajemy pokrojone w drobną kostkę gruszkę i jabłko i rodzynki. Dusimy ok.5 min dodajemy miód i sok z cytryny podsmażamy chwilkę. Gotowy farsz odkładamy aż trochę przestygnie. WYKONANIE: z mielonego formujemy placki nakładamy po łyżce farszu zawijamy jak roladki. Smażymy na rozgrzanej patelni na oleju.

Porady

Można je podać na ciepło jak i na zimno, mnie najlepiej smakują następnego dnia gdy smaki się przegryzą.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Mięso mielone Miód Orzechy Rodzynki

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Mielenie Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować