Mielone na patyku - cevapcici

4.5 (140 ocen)

  • 20 min

prawie mielone

  • 20 min

Składniki:

  • 300 g mielonego
    1 łyżeczka przyprawy Biryani masala Skworcu
    sól
    pieprz
    2 ząbki czosnku
    majeranek
    lubczyk
    1 łyżka ziaren słonecznika

Wystaw ocenę:

4.5 (140 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Mielone na patyku - cevapcici - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1.
    Mięso i przyprawy włożyć do blendera i zmiksować .
    Wilgotnymi rękami podzielić na 6 części, uformować kulki i nadziać na patyki, następnie uformować z nich podłużne wałeczki . Tak przygotowane cevapcici usmażyć na patelni ze wszystkich stron.
    Ja podałam z pure ziemniaczanym z kalarepką oraz sałatką .
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

4.5 (143 ocen)

Opublikowany w Magazynie
Mielone na patyku

To może cię zainteresować