Mielone na ostro

4.5 (151 ocen)

Tradycyjne mielone z charakterem i dużą ilością pysznej cebuli usmażonej na maśle.Jak dla mnie idealny dodatek do gotowanych ziemniaków i mizerii lub marchewki z groszkiem.

Składniki:

  • 300g.chudej szynki wieprzowej
    2 cebule
    1 jajko
    1 kajzerka namoczona w mleku i odciśnięta
    1 szklanka bułki tartej
    5 łyżek sosu chili
    3 łyżki musztardy sarepskiej
    1 łyżka przyprawy do mięsa mielonego
    1 kopiasta łyżeczka chili
    1 łyżeczka soli i pieprzu
    2 łyżki masła
    olej do smażenia
Wystaw ocenę:

4.5 (151 ocen)

Mielone na ostro - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Mięso umyć , osuszyć , oczyścić z błonek i ew.tłuszczu.
    Zmielić dwu krotnie w maszynce do mielenia mięsa.
  • 2. Cebulę pokroić w kosteczkę ,zeszklić na rozgrzanym maśle.
  • masa na kotlety 3. Do mięsa dodać wszystkie wymienione składniki ( oprócz oleju)
    Wyrobić dokładnie masę rękoma.( spróbować ew.doprawić wg.gustu)
  • smażenie kotletów 4. Na patelni rozgrzać olej , w dłoniach formować zgrabne kotleciki.
    Smażyć na rumiano z każdej strony.
  • 5. Podawać z ulubionymi dodatkami.

    Smacznego :)
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Mięso mielone

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Mielenie Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować