Mielone na bogato

0 (0 ocen)

  • 30 min

Mięso mielone z ogórkami, papryką i koperkiem smakuje wyśmienicie, a w połączeniu z sosem koperkowym i ziemniakami jeszcze lepiej.

  • 30 min

Składniki:

  • - pół kilograma mięso mielonego wieprzowego
    - kilka ogórków kiszonych
    - 2 cebule
    - 1 papryka czerwona
    - 2 ząbki czosnku
    - pęczek koperku
    - sól, pieprz, papryka mielona, przyprawa do mięsa mielonego
    - jajko, bułka tarta

Mielone na bogato - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • mielone 1. Mięso mielone przyprawić i odstawić. W tym czasie pokroić w kostkę ogórki kiszone, paprykę i cebulę. Czosnek przecisnąć przez praskę a koperek posiekać. Wszystko dodać do mięsa, wbić jajko i wsypać trochę bułki tartej. Wymieszać.
  • mielone 2. Uformować kulki i lekko je spłaszczyć. Obtoczyć w bułce tartej i smażyć na rozgrzanym oleju.

Porady

Do mielonych polecam sos koperkowy własnej roboty.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy