Mielone kulki z nadzieniem pieczarek i sera - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Wykonanie: bułkę namoczyć w mleku, cebulę obrać, posiekać w piórka. Pieczarki oczyścić, pokroić w plasterki. Olej rozgrzać, dodać cebulę i pieczarki – smażyć do odparowania wody, doprawić solą i pieprzem. Ser pokroić na małe kawałki. Do miski przełożyć mielone mięso, dodać odciśniętą bułkę, jajko – sól i pieprz do smaku – wyrobić na gładką masę. Podzielić na 10 części – uformować kulki, spłaszczyć. Na środku położyć pieczarki, małe kawałki sera, skleić kotleciki. Obtoczyć w panierce z mąki i bułki tartej. Na patelni rozgrzać olej, wkładać kotleciki, smażyć na rumiany kolor. Przełożyć do naczynia żaroodpornego, wlać 1/3 szklanki ciepłej wody, dodać pozostałe pieczarki. Wstawić do podgrzanego piekarnika i zapiekać około 15 minut pod przykryciem.
Komentarze