Mielone kotlety drobiowe

4.97 (150 ocen)

Opublikowany w Magazynie

Zdobywca nagrody

Jestem na rencie. Przygotowuję posiłki dla męża i córki. Te kotlety to efekt mojego eksperymentu.

Składniki:

  • ● 30 dag gulaszowego mięsa drobiowego
    ● 30 dag serc drobiowych
    ● 30 dag żołądków drobiowych
    ● 20 dag wątróbek drobiowych
    ● 2 jajka
    ● 2 czerstwe bułki
    ● 1 szkl. mleka
    ● 2 pęczki natki pietruszki
    ● pieprz
    ● pieprz ziołowy
    ● sól
    ● bułka tarta do obtoczenia
    ● olej
Wystaw ocenę:

4.97 (150 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Mielone kotlety drobiowe - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Mielone kotlety drobiowe 1. Bułki moczymy 15 minut
    w zimnym mleku. Dokładnie
    odciskamy.
  • Mielone kotlety drobiowe 2. Mięso gulaszowe, serca, żołądki
    i wątróbki przepuszczamy
    przez maszynkę do mięsa
  • Mielone kotlety drobiowe 3. Do mięsa wbijamy jajka, dodajemy
    rozdrobnione bułki
    i posiekaną natkę pietruszki.
    Doprawiamy i w yrabiamy na
    jednolitą masę. Formujemy kotlety,
    obtaczamy w bułce tartej i smażymy z obu stron na średnio
    rozgrzanym oleju.

Porady

Masa na kotlety świetnie nadaje się jako farsz do skrzydełek.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Podroby

Redakcja poleca

REKLAMA

Notka redakcyjna

PPWS_05-2010

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować