Mielone kotleciki z dodatkami

4.5 (176 ocen)

  • 40 min

Mielone wzbogacone dodatkami .

  • 40 min

Składniki:

  • wieprzowa łopatka 30 dag
    pieczarki 10-12 średnich szt
    kukurydza konserwowa 1/2 puszki
    natka pietruszki posiekana 2-3 łyżki
    kajzerka namoczona 1 szt
    jajko 1 szt
    bułka tarta
    sól
    pieprz
    olej
Wystaw ocenę:

4.5 (176 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Mielone kotleciki z dodatkami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Mięso umyć, osuszyć i zmielić.
    Pieczarki obrać i pokroić w plasterki.
    Kukurydzę osączyć z zalewy.
    Pieczarki, kukurydzę, odciśniętą bułkę i natkę pietruszki dodać do mięsa. Wbić jajko, wszystkie składniki połączyć i dość mocno doprawić do smaku.
    Z masy formować kotleciki. Obtoczyć w tartej bułce i smażyć na rozgrzanym oleju na rumiano.
    Osączyć na papierowym ręczniku.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Kukurydza konserwowa Mięso Pieczarki

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować