Mielone kalafiorowo brokułowe z puree z bobu ze słonecznikiem

0 (0 ocen)

  • 60 min

Wegetariańskie mielone z puree z bobu i marchewki, zdrowe i kolorowe. Mięsożercy też będą się zajadać.

  • 60 min

Składniki:

  • ½ kalafiora
    ½ brokuła
    2 marchewki
    1 szklanka obranego bobu ugotowanego
    2 ząbki czosnku
    1 jajko
    ½ szklanki bułki tartej
    Sól
    pieprz
    Panierka:
    6 łyżek ziaren słonecznika
    6 łyżek otrębów
    Olej rzepakowy do smażenia
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Dania główne Puree

Mielone kalafiorowo brokułowe z puree z bobu ze słonecznikiem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • warzywa rozdrobnione 1. Kalafior, brokuł, i obraną marchewkę gotuję aldente w osolonej wodzie. Do miski wkładam kalafior i brokuł które dzielę na różyczki, następnie kroję nożem w misce.
  • 
mielone w panierce 2. Dodaję bułkę tartą, jajko, sprasowany czosnek, sól, pieprz i całość mieszam. Ziarna słonecznika, miksuję na drobny proszek, dodaję otręby. Formuje kotleciki które obtaczam w panierce ze słonecznika. Smażę na rumiano na oleju rzepakowym. Bób gotuję aldente około 4 minuty , obieram, i miksuję blenderem, dodaję trochę wody jak masa będzie za gęsta. Doprawiam sola, pieprzem. Marchewkę miksuję tez blenderem. Szprycą wyciskam puree z bobu i marchewki na kotleciki.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Brokuły Kalafior Mięso mielone

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Wegetariańska Mielenie

Podobne przepisy

To może cię zainteresować