Mielone faszerowane serem żółtym

0 (0 ocen)

  • 15 min

Mielone inaczej.....

  • 15 min

Składniki:

  • - łopatka wieprzowa bez kości 50 dkg
    - jajko 2 sztuki
    - bułka tarta 5-6 łyżek
    - cebula 1 sztuka mała
    - czosnek 1 ząbek
    - ser żółty 10 dkg
    - sól, pieprz wg.uznania
    - olej 4-5 łyżek
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Mielone faszerowane serem żółtym - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Mięso umyć, pokroić w kostkę przekręcić przez maszynkę.
  • 2. Cebulę pokroić w drobną kostkę. Czosnek przetrzeć przez maszynkę.
  • 3. Do mięsa dodać cebulę, czosnek,jajko, bułkę tartą i przyprawy. Wyrobić na gładką masę.
  • 4. Pokroić ser na kawałki długości 5 cm. Mięso podzielić na 5 części, na każdym ułożyć po kawałku sera, formować podłużne kotlety.
  • 5. Na rozgrzanym oleju, obsmażać z każdej strony na złoty kolor. Podlać 1\2 szklanki wody, przykryć pokrywką, dopiekać około 10 minut.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Mięso

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować