Mielone Alladynki

0 (0 ocen)

  • 30 min
  • Dla 7 osób
  • Łatwy

Soczyste mielone kotlety z kurczaka, aromatyczne warzywa, idealna propozycja na obiad.

  • 30 min
  • Dla 7 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • • 1 filet z kurczaka
    • Cebula
    • 1 torebka ryżu
    • Papryka czerwona
    • ½ małej główki kapusty włoskiej
    • ½ puszki kukurydzy
    • 2 łyżki mąki pszennej
    • 2 łyżki mąki ziemniaczanej
    • Bułka tarta
    • Olej do smażenia
    • Czosnek
    • Papryka ostra
    • Sól
    • 2 jajka
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Dania główne Kotlety

Mielone alladynki - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • kukurydza 1. 1. Mięso kroimy bardzo drobno.
    2. Cebule obieramy, kroimy drobno i dodajemy do mięsa.
    3. Ryż gotujemy w osolonej wodzie, po ugotowaniu łączymy z mięsem.
    4. Następnie dodajemy drobno pokrojoną paprykę oraz kapustę i kukurydzę odlaną z zalewy.
  • jajka 2. 5. Doprawiamy papryką, solą, czosnkiem, wbijamy jajka i wsypujemy mąki, dokładnie mieszamy.
  • kotlety 3. 6. Robimy okrągłe kuleczki, panierujemy w bułce tartej.
    7. Smażymy na rozgrzanym oleju z każdej strony.
  • kotlety 4. 8. Kotlety gotowe.
    9. Smacznego.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Kurczak Mięso mielone Papryka

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Smażenie Mielenie Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować