Mięciutkie Truskawkowe Placuszki Na Zsiadłym Mleku

2 (1 ocen)

  • 30 min
  • Więcej niż 10 osób
  • Łatwy

Piękne truskawki zakupiłam w moim ulubionym sklepiku na rogu i zaraz namnożyły się pomysły na ich przerobienie, najpierw usmażyłam mięciutkie placuszki na deser. Smakowały nam bardzo, więc radzę wam zrobić z podwójnej porcji ;)

  • 30 min
  • Więcej niż 10 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • Składniki na około 12-14 placuszków:

    1/2 szkl zsiadłego mleka
    6 czubatych łyżek mąki pszennej
    3 łyżki cukru
    1/2 płaskiej łyżeczki sody
    kilka kropel esencji waniliowej
    1 jajko
    garść truskawek
    do smażenia olej lub olej kokosowy
    do obsypania cukier puder
Wystaw ocenę:

2 (1 ocen)

Zobacz również:

Desery Placki

Mięciutkie truskawkowe placuszki na zsiadłym mleku - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. 1. Jajko roztrzepujemy razem z zsiadłym mlekiem. Dodajemy mąkę, esencję waniliową, cukier i wszystko dokładnie mieszamy.
    2. Truskawki kroimy na plasterki lub kawałki i dodajemy do masy. Na sam koniec dodajemy sodę, mieszamy i od razu smażymy na niewielkiej ilości tłuszczu lub na oleju kokosowym.
    Gotowe placuszki obsypujemy cukrem pudrem. Smacznego !!
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Truskawki

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować