W wykonaniu banalnie proste , składniki 3 , plus perfumy ,ot kilka chwil i deser gotowy:)Środek takiego rwańca jest mięciutki , a skorupka miło trzeszczy w zębach :)
30 min
Dla 6 osób
Łatwy
Składniki:
300 g. mąki pszennej
400 g. jogurtu typu greckiego
2 łyżeczki cukru
1 łyżeczka cukru waniliowego
Dodatkowo:
ok. 4 łyżki cukru
1 łyżka cukru waniliowego
olej do smażenia
Mięciutkie rwańce jogurtowe w cukrze - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Jogurt miksuję z cukrem , cukrem waniliowym i mąką na jednolitą masę .
2.W rozgrzanym oleju maczam łyżkę i odrywam kawałki ciasta wrzucając je na tłuszcz . Smażę z obu stron na rumiano . Wyjmuję łyżkę cedzakową na talerz .
3.Gorące rwańce przekładam do zmieszanego cukru z cukrem waniliowym , otaczam je w cukrze .
Komentarze