Mięciutkie rwańce jogurtowe w cukrze

5 (147 ocen)

  • 30 min
  • Dla 6 osób
  • Łatwy

W wykonaniu banalnie proste , składniki 3 , plus perfumy ,ot kilka chwil i deser gotowy:)Środek takiego rwańca jest mięciutki , a skorupka miło trzeszczy w zębach :)

  • 30 min
  • Dla 6 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 300 g. mąki pszennej
    400 g. jogurtu typu greckiego
    2 łyżeczki cukru
    1 łyżeczka cukru waniliowego
    Dodatkowo:
    ok. 4 łyżki cukru
    1 łyżka cukru waniliowego
    olej do smażenia
Wystaw ocenę:

5 (147 ocen)

Zobacz również:

Ciasta Desery Ciastka

Mięciutkie rwańce jogurtowe w cukrze - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Mięciutkie rwańce jogurtowe w cukrze 1. Jogurt miksuję z cukrem , cukrem waniliowym i mąką na jednolitą masę .
  • Mięciutkie rwańce jogurtowe w cukrze 2. W rozgrzanym oleju maczam łyżkę i odrywam kawałki ciasta wrzucając je na tłuszcz . Smażę z obu stron na rumiano . Wyjmuję łyżkę cedzakową na talerz .
  • Mięciutkie rwańce jogurtowe w cukrze 3. Gorące rwańce przekładam do zmieszanego cukru z cukrem waniliowym , otaczam je w cukrze .
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Jogurt

Redakcja poleca

REKLAMA

Notka redakcyjna

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować