Mięciutkie pampuchy z jabłkami

4.49 (173 ocen)

  • 1 godz. 30 min
  • Więcej niż 10 osób
  • Łatwy

Mięciutkie pampuchy z jabłkami posypane cukrem pudrem. Możemy podać je do szklanki kakao lub mleka.

  • 1 godz. 30 min
  • Więcej niż 10 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • mleko 500 ml
    mąka 4 szklanki (szklanka 200 ml)
    jajko 2 szt.
    sól 2 szczypty
    cukier 1 łyżka
    cukier waniliowy 16 g
    soda oczyszczona 1 łyżeczka
    cukier puder do posypania
    jabłka 2 szt. (najlepsze to szara reneta)
Wystaw ocenę:

4.49 (173 ocen)

Zobacz również:

Kluski Placki

Mięciutkie pampuchy z jabłkami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Mięciutkie pampuchy z jabłkami. 1. Wszystkie składniki oprócz cukru pudru miksujemy na jednolite ciasto. Do ciasta dodajemy pokrojone w kostkę jabłka, mieszamy z ciastem. Tak przygotowane ciasto odstawiamy na 30 minut żeby sobie odpoczęło. Po tym czasie smażymy na rozgrzanym oleju pampuchy na rumiany kolor. Usmażone pampuchy osączamy z tłuszczu na ściereczkach papierowych. Podajemy posypane cukrem pudrem.

    Smacznego!!!
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Polska Smażenie Śniadanie

Podobne przepisy

To może cię zainteresować